Wat is vriendschap eigenlijk?

03-03-2013 21:08

Vriendschap speelt een hele grote rol in het leven, de ene vriendschap is een vriendschap die je nooit wil vergeten en zo lang mogelijk wilt bhouden, en de andere wil je zo snel mogelijk beeindigen en zo snel mogeelijk verbreken.

Er zijn 3 soorten vriendschap:

Vriendschap voor het plezier: de relatie die je hebt met bijvoorbeeld mensen van je activiteitenclub of de mensen die je tijdens het uitgaan tegenkomt.

Nuttige vriendschap: deze relatie die is gebaseerd op “ruilhandel”: jij doet iets voor mij, ik doe iets voor jou. De centrale vraag in deze vriendschap dus is wat je voor elkaar kunt betekenen, hoewel er ook ruimte is voor meer persoonlijke zaken.

Vriendschap zonder bijbedoelingen: hier waardeer je elkaar om wie en wat je bent en heb je een diepe emotionele band met elkaar. Je geeft elkaar veel zonder iets terug te verwachten.

Uit een Brits onderzoek blijkt dat de gemiddelde mens rond de 400 vriendschappen afsluit in zijn hele leven, maar wat is nou eigenlijk een echte vriendschap?

Vriendschap is een erg breed begrip. Tegenwoordig ligt de lat voor vriendschap ongelooflijk hoog.

Ik denk dat je ook vrienden kunt zijn met iemand die slechts een paar raakvlakken met je heeft, met wie het leuk sport kijken is bijvoorbeeld. Dat wil niet zeggen dat die er dan ook voor alles voor je moet zijn, dat je die met alles vertrouwd. Met de ene heb je dit en met de andere dat. Zo bouw je een vrienden kring op.
Eis niet te veel, het zijn allemaal mensen, met hun eigen eigenaardigheden, en wees eerlijk iedereen heeft tog we een paar minpuntjes!?

Gedicht:

Aan het einde van de tunnel zie je licht, je wilt er naar toe, maar er zijn zoveel obstakels, je bent bang om te vallen, want het is er zo donker! Je moet blijven lopen, anders blijft je staan en kom je geen stap verder.
Je roept om hulp, maar niemand hoort je! Ze hebben je gelaten, want ze worden niet wijzer van je! Je kan ze niets meer leren en jij ook niet meer van hun. Want je bent anders, anders dan zij.

Je doet anderen dingen, en houdt van andere dingen! Je leeft je leven alleen dan net via een ander boekje, en doet het niet volgens de regels.

Wat zijn dat dan echte vrienden, vrienden voor het leven?!

Terug