roze en paarse cupcakes ;D

27-05-2013 19:06

Cupcakes!!!

Hierboven zie je wat je allemaal nodig hebt. Over het algemeen zijn de ingrediënten allemaal in de supermarkt verkrijgbaar. 
Het is trouwens 250 gram poedersuiker, vergeten erbij te zetten! 
De spuitzakken, kleurstof en het spuitmondje zijn te vinden bij hobbywinkels zoals Huismus, Jamin en Pipoos. De ingrediënten mix je in een grote kom met elkaar. Zorg dat de boter en monchou op kamertemperatuur zijn. Tenslotte doe je twee scheutjes citroenaroma bij het mengsel. Daarna moet je zelf proeven of de smaak goed is of dat er nog wat bij moet.
Voeg wat kleurstof aan de topping toe om het een mooie kleur te geven. Wees voorzichtig en begin met kleine druppels. Kleurstoffen geven veel kleur af, dus je hebt niet veel nodig. Anders krijg je zo'n harde kleur en dat ziet er niet heel smakelijk uit... Als je een mooi kleurtje hebt, stop je het spuitmondje in de spuitzak, en vul je de spuitzak met de topping.
Nu begint het leukste gedeelte: mooie rozen op de cupcakes maken. 'Ik gebruik hier simpele vanille cupcakes van mij favoriete zak van Funcakes. Dit zijn de lekkerste!' De rozen maak je door in het midden te beginnen en langzaam vanuit het middelpunt naar de buitenkant te draaien. Het is even oefenen voordat je het trucje onder de knie hebt, maar het lukt jullie zeker! De ster in het spuitmondje zorgt ervoor dat je mooie 'blaadjes' in de roos krijgt.

De cupcakes zijn te bewaren in de koelkast, zo wordt je topping een beetje hard, maar worden weer super fluffy en zacht als je ze voor het serveren even weer op temperatuur laat komen.

 

Terug