kleurrijk xD

27-05-2013 19:07

Gebruik een wegwerpspuitzak of een herbruibare spuitzak. Voor het mooiste resultaat gebruik je voor cupcakes grote jumbo tips. Dit zijn tips van 5 cm lang met een doorsnede van 2 cm. Plaats de door jouw gekozen tip in de onderkant van de spuitzak.

Wanneer je grote tips gebruikt, zul je soms een grotere opening moeten knippen in de onderkant van de spuitzak.

 

Dit doe je ook bij wegwerpspu itzakken. Knip beetje bij beetje een klein puntje van de onderkant af, zodat je niet te veel afknipt.

Zet de lege spuitzak met de tip erin in een hoge beker of hou de zak in je hand en sla de bovenkant om zodat je de zak goed kunt vullen. Met een spatel vul je de zak tot halverwege, niet te vol. Knijp met je duim en vingers de spatel steeds ‘schoon’ om zo min mogelijk te knoeien. Draai het uiteinde van de zak rond terwijl je met de andere hand de zak stevig vast houdt, zodat alle lucht ontsnapt. De topping komt nu goed op elkaar in de zak te zitten en is klaar voor gebruik. Voordat je begint met het spuiten van de topping spuit je eerst een klein beetje topping op een bordje. Nu is de topping helemaal in het onderste van de tip gezakt en kun je beginnen.

Hou de gevulde spuitzak boven de cupcake. Werk van buiten naar binnen, van binnen naar buiten of recht naar beneden. Oefen of een  (test)cupcake totdat je de gewenste swirl te pakken hebt. Het is echt zo leuk, je moet het eens proberen!

 

 

Terug